آشنایی با انواع سرطان

سرطان از جمله بیماری‌هایی است که تردید در مورد احتمال ابتلا به آن نیز برای هر فردی موجب استرس و نگرانی شدید می‌‎شود. بنابراین با در نظر گرفتن این واقعیت و اهمیت تشخیص زودهنگام این بیماری در رسیدن به درمان موثر و موفق، یافتن مرکزی برای تشخیص دقیق سرطان برای بیماران اهمیت حیاتی دارد.

از طرف دیگر امروزه با پیشرفت علم روش‌های نوینی برای درمان انواع سرطان شناخته شده که درصد موفقیت بالایی نیز در مورد آن‌ها گزارش شده است. می‎دانیم که سرطان به صورت کلی با رشد غیر طبیعی و غیر قابل کنترل سلول‌های برخی نواحی بدن شناخته می‌شود و تا به حال بیش از 200 نوع سرطان مورد شناسایی قرار گرفته است.

بنابراین به دلیل اهمیت تشخیص این بیماری و اطلاع از روش‌های درمان انواع سرطان، در این مطلب قصد داریم در مورد انواع روش‌های تشخیص و درمان این بیماری توضیحاتی به شما ارائه دهیم. هم‌چنین به دلیل اهمیت مراجعه به پزشک متخصص و متبحر در درمان سرطان با مناسب‌ترین روش برای هر بیمار، ویژگی‌های لازم برای چنین پزشکی را با هم بررسی می‌کنیم.

انواع سرطان

درمان انواع سرطان با روش‌های مختلفی انجام می‌شود که پس از انجام معاینات تشخیصی لازم در مورد نوع سرطان و میزان گسترش و شیوع آن در بدن و هم‌چنین شرایط جسمانی بیمار شامل سن و ابتلای او به سایر بیماری‌ها و بسیاری موارد دیگر به تشخیص پزشک متخصص تعیین و اجرا می‌شوند.

روش‌های درمان انواع سرطان به طور کلی شامل دو گروه اصلی درمان‌های موضعی و درمان‌های سیستماتیک است. درمان‌های موضعی به روش‌های موضعی مانند جراحی و رادیوتراپی گفته می‌شود و درمان‌های سیستماتیک شامل درمان‌های دارویی شیمی درمانی و روش‌های جدید یعنی ایمونوتراپی و واکسن‌ها است.

این روش‌های نقش بسیار موثری در کاهش یا از بین بردن تومور ایفا می‌کنند و معمولا پیش از درمان‌های موضعی به خصوص جراحی اجرا می‌شوند. به گونه‌ای که ممکن است بیمار را از جراحی بی‌نیاز کند. روش سیستماتیک به خصوص برای درمان سرطان مثانه، سرطان مری و حنجره موثر است و بیماران به جراحی نیازی نخواهند داشت.

البته جراحی یکی از قدیمی‌ترین روش‌های کاربردی درمان ازگذشته تا امروز به شمار می‌آید که با هدف حذف تومور سرطانی از بدن و در نهایت از بین بردن سرطان یا جلوگیری از شیوع بیشتر آن کاربرد دارد.

شیمی درمانی یکی دیگر از روش‌های موثر در درمان انواع سرطان است. داروهای تجویز شده در شیمی درمانی با جلوگیری از تقسیم و تولید مثل سلول های سرطانی، از گسترش آن‌ها جلوگیری می‌کنند. یکی دیگر از کابردهای این روش ترغیب سلول سرطانی به خودکشی است که در اصلاح پزشکی به آن آپوپتوز گفته می‌شود.

پرتو درمانی یا رادیوتراپی نیز شامل استفاده از پرتوهای پرقدرت مانند اشعه X یا پروتون به منظور از بین بردن و جلوگیری از رشد بیشتر سلول‌های سرطانی است که شامل رادیوتراپی خارجی، رادیوتراپی داخلی یا براکی تراپی و رادیوتراپی سیستمیک است.

ایمونوتراپی یا ایمنی درمانی بعد از درمان‌هایی مانند جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی جزو روش‌های موثر و مدرن است که به معنای استفاده از سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان می‌باشد. در واقع ایمونوتراپی به سیستم ایمنی بدن کمک کند تا سرطان را به عنوان یک عامل متجاوز شناخته و مورد حمله قرار دهد.

انواع سرطان

آزمایش تشخیص سرطان

مهم‌ترین نکته در درمان انواع سرطان تشخیص سریع آن قبل از پیشرفت و گسترش بیماری است. در این میان آزمایش تشخیص سرطان یکی از روش‌های ساده و سریع به این منظور است که معمولا بلافاصله پس از احتمال ابتلا به این بیماری توسط پزشک تجویز و انجام می‌شود. برای این کار کافی است یک نمونه خون به منظور بررسی دقیق از بیمار گرفته شود. آزمایش خون با تعیین نشانگرها یا مارکرهای سرطان شامل تعداد نشانگرهای تومور موجود در جریان خون در تشخیص برخی سرطان‌ها مانند سرطان پروستات و سرطان پستان بسیار موثر است.

در واقع ترشح نشانگرهای تومور توسط بافت تومور در درون خون صورت می‌گیرد و به همین دلیل تشخیص مارکرهای تومور یا میزان غلظت آن‌ها می‌تواند کمک کننده باشد. البته چنین عواملی همیشه نشان دهنده وجود سرطان نیست و ممکن است به دلایل دیگری ایجاد شده باشد. به صورت بر عکس این احتمال نیز وجود دارد که بیماری دارای سرطان باشد و چنین علائمی را نشان ندهد.

مرکز تشخیص سرطان

بیماری که به دنبال انجام آزمایش به منظور تشخیص و درمان انواع سرطان است، می‎تواند به مرکز تشخیص سرطان دارای آزمایشگاه و ارائه دهنده‌ی سایر روش‌های تشخیصی این بیماری مراجعه کند. در این صورت تسریع در روند آزمایش انجام و دریافت نتیجه‌ی آزمایش می‌تواند موجب در سرعت بخشیدن به روند آغاز درمان بیماری توسط پزشک نیز موثر باشد.

تشخیص سرطان در تهران

تشخیص سرطان در تهران مانند سایر شهرها و البته با روش‌ها و تجهیزات پیشرفته‌تر از برخی شهرهای کوچک انجام می‌شود. به همین دلیل اگر به دنبال درمان انواع سرطان برای خود یا نزدیکانتان هستید، می‌توانید برای استفاده از روش‌های تشخیصی دقیق‌تر و سریع‌تر و هم‌چنین جدیدترین روش‌های درمان این بیماری به مراکز و کلینیک‌های معتبر موجود در شهر تهران مراجعه کنید. به علاوه مطب بسیاری از پزشکان متبحر در تشخیص و درمان این بیماری نیز در شهر تهران واقع شده است.

راه‌های تشخیص سرطان

راه‌های زیاد و متنوعی برای تشخیص سرطان وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به آزمایش‌های آزمایشگاهی در خون مانند آزمایش نشانگر تومور، آزمایش‌های ژنتیکی، انجام تصویربرداری، بیوپسی تومور و معاینه آندوسکوپی اشاره کرد. همه‌ی این موارد به نوبه‌ی خود در تشخیص و درمان انواع سرطان موثر هستند که در ادامه هر کدام را به اختصار شرح می‌دهیم.

– آزمایشات آزمایشگاهی و نشانگرهای تومور شامل گرفتن نمونه خون در آزمایشگاه و بررسی آن با در نظر گرفتن نشانگرهای سرطان و تومور است. نشانگرهای تومور یا تومور مارکرها موادی را نشان می‌دهد که به صورت طبیعی توسط سلول‌های بدن تولید می‌شوند. اما ممکن است تومورها در سطوح و میزان بسیار بالاتری توسط سلول‌های سرطانی تولید شود که در این صورت ممکن است در آزمایش نشان داده شود.

– تصویربرداری برای تشخیص سرطان شامل تصویربرداری رادیولوژی به منطور بررسی شیوع این بیماری و پیشرفت روند درمان انواع سرطان انجام می‌شود و شامل سی تی اسکن با استفاده از اشعه X ، تصویربرداری تشدید مغناطیسی یا MRI به خصوص برای نواحی سر و گردن و هم‌چنین تصویربرداری  PETیا توموگرافی انتشار پوزیترون به منظور بررسی سرعت فعالیت‌های متابولیکی سلول‌ها می‌باشد.

– بیوپسی یا نمونه برداری نیز به منظور تشخیص نهایی سرطان انجام می‌شود و شامل معاینه بافت و سلول‌های سرطانی زیر میکروسکوپ است. معمولا نتیجه‌ی این فرایند تعیین بدخیم یا خوش خیم بودن تومور و هم‌چنین درجه بندی و توزیع آن در بدن است. به همین دلیل جزو فرایندهای کاربردی در درمان انواع سرطان محسوب می‌شود.

– آندوسکوپی که معمولا به منظور معاینه دستگاه گوارش، لوله‌های برونشیت، گردن رحم، پروستات، مثانه یا ناحیه سر و گردن کاربرد دارد نیز یکی از روش‌های کاربردی در تشخیص سرطان‌های مرتبط با این نواحی بدن به شمار می‌رود.

– ماموگرافی نیز شامل تصویربرداری با اشعه ایکس به منظور بررسی تومورهای پستان و غربالگری سرطان پستان است.

– تشخیص سرطان‌هایی مانند سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ با رادیوایزوتوپ‌ها با کمک تابش رادیواکتیو انجام می‌شود.

سرطان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

برای تشخیص دقیق و به موقع سرطان می‌توانید چکاپ‌های دوره‌ای را مطابق با نظر پزشک خود در دستور کار قرار دهید. در صورت مشاهده‌ی هرگونه نتیجه‌ی مشکوک در آزمایش‌ها حاکی از احتمال بروز سرطان باید پزشک به سرعت مطلع شود. در این صورت پزشک با پرسیدن برخی سوالات و بررسی پیشینه خانوادگی شما و هم‌چنین انجام برخی معاینات فیزیکی یا آزمایشات دقیق‌تر و در صورت نیاز تصویر برداری و نمونه برداری می‌تواند در تشخیص زودهنگام در بیمار و کمک به آغاز سریع درمان انواع سرطان نقش موثری ایفا کند.

سرطان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

انواع تست‌های آزمایشگاهی برای تشخیص سرطان

انواع تست‌های آزمایشگاهی برای تشخیص سرطان که نقش موثری در بررسی روند درمان انواع سرطان نیز ایفا می‌کنند شامل آزمایش نمونه گیری از خون و آزمایش نمونه برداری از بافت است. این آزمایشات توسط پزشک در صورت نیاز تجویز و نوع آن نیز با تشخیص پزشک بر اساس نوع سرطانی که فرد به ابتلا به آن مشکوک است تعیین می‌شود.

به طور کلی وجود سطوح بالا یا پایین برخی از مواد در بدن می‌تواند نشانه‌ی بیماری باشد که یکی از این بیماری‌ها نیز سرطان است. بنابراین، انجام آزمایشاتی مانند آزمایش خون، ادرار، انجام نمونه برداری و یا بررسی و اندازه‌گیری مواد موجود در سایر مایعات بدن می‌تواند به ‌پزشک در تشخیص و درمان انواع سرطان کمک شایانی کند. البته لازم است به این نکته نیز توجه کنید که نتایج غیرطبیعی آزمایشگاهی ممکن است حاکی از بروز بیماری‌های دیگری باشد و این نتایج تنها نشانه‌ی اولیه برای انجام آزمایشات دقیق‌تر خواهد بود.

آزمایش‌های ژنتیک برای تشخیص سرطان

آزمایش‌های ژنتیک می‌تواند برای تشخیص موارد خاص سرطان مفید باشد. البته آزمایش ژنتیک به خودی خود برای تشخیص سرطان کافی نیست. اما با نشان دادن برخی نقایص ژنتیکی که در ابتلا به سرطان موثر هستند، وجود حساسیت ژنتیکی به سرطان را در فرد نشان می‌دهد. اما آزمایش ژنتیکی جامعی که بتواند در تشخیص و درمان انواع سرطان موثر باشد هنوز معرفی نشده است.

انواع روش‌های تشخیص سرطان

همان‌گونه که اشاره شد، تشخیص سرطان به منظور اقدام سریع برای درمان با روش‌های مختلفی مانند آزمایش خون، نمونه برداری، آندوسکوپی و تصویربرداری قابل انجام است. پزشک با انجام تصویربرداری وجود یا عدم وجود تومور را در اندام و سلول‌های درون بدن مشاهده می‌کند.

تصویربرداری به روش‌های متفاوتی انجام می‌شود که شامل سی تی اسکن، ام آر آی، ایکس ری، سونوگرافی، پت اسکن، اسکن استخوان و اسکن هسته‌ای می‌باشد.

روش سی تی اسکن برای تشخیص سرطان از دستگاه اشعه ایکس متصل به‌کامپیوتر برای ارائه تصاویر سه بعدی از داخل بدن و اندام‌ها کمک می‌گیرد تا تصاویر دقیقی از محل تومور در صورت وجود در اختیار پزشک قرار دهد و در درمان انواع سرطان مورد استفاده قرار گیرد.

در روش ام آر آی از یک آهنربای قدرتمند و امواج رادیویی به منظور دریافت تصاویر مورد نظر از بدن بیمار و تشخیص بافت سالم و ناسالم استفاده می‌شود. در تشخیص سرطان به روش ایکس ری توسط دوزهای بدون خطر و کم تابش تصویر مورد نظر از داخل بدن ارائه می‌شود. سونوگرافی دستگاهی شامل امواج فراصوت و یک کامپیوتر است که امواج را به ‌تصویر تبدیل کرده و در روی کامپیوتر به پزشک ارائه می‌دهد.

در اسکن هسته‌ای که به رادیونوکلئید نیز معروف است، از مواد رادیواکتیو به منظور گرفتن تصاویر از نقاط مختلف داخل بدن استفاده می‌شود. روش کار به این صورت است که پیش از انجام اسکن، مقدار کمی ماده رادیواکتیو به بدن فرد تزریق می‌گردد تا از طریق جریان خون در ‌سراسر بدن حرکت کند.  البته این مواد پس از اسکن و با مرور زمان خاصیت رادیواکتیویته خود را ازدست داده و ازطریق ادرار یا مدفوع خارج خواهند شد.

پت اسکن یا اسکن PET نوعی اسکن هسته‌ای است که ‌تصاویر سه بعدی دقیقی از بخش‌های بدن فرد ارائه می‌دهد که عمل جذب گلوکز درآن قسمت انجام گرفته باشد. منطق این روش بر این استوار است که ‌سلول‌های سرطانی در مقایسه با سلول‌های سالم گلوکز بیشتری را به خود جذب می‌کنند و بنابراین تصاویر ارائه شده می‌تواند در شناسایی سلول‌های سرطانی در صورت وجود و کمک به درمان انواع سرطان موثر باشد.

اسکن استخوان نیز از انواع اسکن هسته‌ای است که برای بررسی نقاط غیرطبیعی یا دارای آسیب در استخوان کاربرد دارد. به همین دلیل این نوع اسکن در شناسایی سرطان گسترش یافته ‌به استخوان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهترین درمان سرطان

به طور کلی همه‌ی روش‌های درمان انواع سرطان دارای ویژگی‌های متفاوت و مزایا و معایب هستند. به عنوان مثال جراحی و پرتودرمانی صرفا قادر به درمان یک منطقه سرطان هستند و در صورت گستردگی تومورهای سرطانی در سایر نقاط بدن کاربردی ندارند. شیمی درمانی به منظور از بین بردن سلول‌های سرطانی گسترش یافته در سراسر بدن تاثیر بالایی دارد ولی دارای عوارض جانبی بسیار سمی نیز هست.

البته همه‌ی این روش‌های درمانی از گذشته تا امروز کاربردهای موثری داشته‌اند و هر روزه تشخیص، پیشگیری و درمان انواع سرطان در حال پیشرفت است. به گونه‌ای که استفاده از روش‌های درمانی جدید مرگ و میر مبتلایان به انواع سرطان در سراسر دنیا را کاهش داده است.

بنابراین نمی‌توان روش درمان خاصی را به عنوان بهترین روش معرفی کرد. بهترین روش تشخیص زود هنگام و به موقع این بیماری است و پس از آن پزشک بهترین روش را با توجه به نوع بیماری و شرایط بیمار برای او تشخیص می‌دهد.

بهترین درمان سرطان

بهترین دکتر سرطان در ایران برای جراحی

یکی از موثرترین روش‌های درمان انواع سرطان یافتن و مراجعه به بهترین متخصص سرطان در ایران است. برای شناسایی چنین شخصی می‌توانید برخی ویژگی‌ها و ملاک‌ها را بررسی نمایید که مهم‌ترین این عوامل شامل موارد زیر است.

-برخورداری از دانش تخصصی در زمینه درمان انواع مختلف سرطان که با بررسی مواردی مانند گذراندن دوره‌های خاص و داشتن بورد تخصصی از مراکز علمی معتبر می‌توان به وجود این ویژگی در پزشک مورد نظر پی برد.

– برخورداری از مهارت و تبحر عملی در تشخیص و اجرای موثر درمان مناسب که با بررسی رزومه و سوابق عملی پزشک در درمان انواع سرطان قابل تشخیص خواهد بود.

– داشتن تعهد کاری و صبوری به منظور صحبت با بیمار و از بین بردن نگرانی‌ها و استرس‌های او، بررسی گزینه‌های درمانی مناسب و انتخاب بهترین روش متناسب با شرایط بیمار و سپس شرح مراحل درمان و نتایج و عوارض آن به صورت واقع بینانه برای بیمار و هم‌چنین توجه بیشتر به سلامت بیمار در مقایسه با مسائل مالی نیز از مهم‌ترین ویژگی‌های بهترین دکتر سرطان است.

برای یافتن بهترین متخصص درمان انواع سرطان ابتدا لیستی از پزشکان متخصص در این زمینه را با تحقیق و پرس و جو در دوستان و آشنایان و هم‌چنین جستجو در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی تهیه کنید.

در مرحله‌ی دوم می‎توانید به بررسی سایت‌ها و صفحات شبکه‌های اجتماعی آن‌ها و هم‌چنین بررسی نظرات سایر بیمارانی که به این پزشکان مراجعه کرده‌اند اقدام کرده و میزان رضایت آنان را از اثربخشی روش‌های درمانی مورد سنجش قرار دهید.

در نهایت با مراجعه به مطب این پزشکان و مشاوره حضوری می‌توانید بهترین تصمیم را در انتخاب پزشک خود بگیرید و از خدمات او در زمینه‌های تشخیص دقیق و درمان انواع سرطان بهره‌مند شوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید به صفحه بهترین دکتر درمان سرطان در ایران مراجعه نمایید.

سخن پایانی

در این مطلب با انواع روش‌های مورد استفاده در تشخیص سرطان و درمان این بیماری آشنا شدیم و ویژگی‌های پزشک متخصص سرطان را با هم مرور کردیم. لازم است به این نکته توجه کنید که موثرترین و بهترین روش درمان انواع سرطان، تشخیص به موقع این بیماری و اقدام فوری برای شروع درمان است. اگر در صورت بروز مشکلات و علائم ساده به انجام چکاب‌های عمومی اقدام کنید و به خصوص چکاپ‌های دوره‌ای منظم را تحت نظر پزشک جدی بگیرید، در صورت بروز هرگونه عارضه و یا بیماری‌های بدخیم به سرعت متوجه آن خواهید شد و می‌توانید با کمک پزشک از گسترش آن جلوگیری کنید.

بسیاری از بیماری‌ها و در راس آن‌ها انواع سرطان‌ها در مراحل ابتدایی و کاملا متمرکز و ساده هستند و با مرور زمان در اثر عدم اقدام برای درمان به توده‌های سرطانی گسترش یافته تبدیل می‌شوند که درمان آن‌ها به مراتب سخت‌تر، پرهزینه‌تر و زمان‌برتر خواهد بود و حتی در برخی شرایط غیر قابل درمان می‌شود. به علاوه هر فردی می‌تواند با مطالعه و آگاهی بیشتر در مورد به انواع سرطان‌ها و روش‌های پیشگیری از آن مانند رعایت سبک زندگی سالم، ورزش کردن و دوری از استرس خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

همچنین اگر دنبال مطالب مشابه و تکمیلی هستید، پیشنهاد می‌کنیم به صفحات بهترین متخصص جراحی سرطان در ایران و خدمات جراحی سرطان در ایران و بهترین دکتر سرطان مراجعه کنید.